Meta Tag Kullanımı"
index.template" Site dosyası
<HEAD><HEAD/> arasında Çeşitli anlamlar ifade eden Meta Tag 'lar kullanılır. Bu Meta Tag'ların görevi site hakkında arama motoru,arama robotları ,site analizi,seo yapısı,gibi bir çok taramada kullanılır.
**Author = Yazar demek (Sitenin yazarı hakkında bilgi veren tag etiketinin olduğu bölüm)
<meta name="author" content="Buraya ism veya e-mail adresizi yazın" />
**Abstract = Özet (Sitenizin özeti kısaca,ne ile ilgili örnek;Paylaşım sitesi,Forum sitesi,Alışveriş sitesi v.b)
<meta name="abstract" content="Paylaşım sitesi" />
** Language = Dil seçeneği (Site hangi dili içeriyorsa Ülke dil lisans kodları var onlar kullanılır.)
<meta name="content-language" content="tr" /> <meta name="content-language" content="tr-TR" />
<meta name="content-language" content="en" /> <meta name="content-language" content="en-US" />
**Type= Daktilo harfleri,Harf karakterlerini içerir. (Burası önemlidir özellikle Türkçe sayfalarımızda bunu düzgün ayarlamazsak yazılarda Türkçe karakter sorunu ile karşılaşırsınız)
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-9" /> (Türkçe)
<meta name="content-type" content="text/html charset=utf-8" />
<head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">(Türkçe)
**Copyright= Telif Hakkı ("index.template" dosyasının en altında bulunur.Genelde buraya kullanılan temanın yapımcısı v.b gigi bilgiler bulunur)
<meta name="copyright" content="(@) 2016 smf 2.0.11 veya kendinize göre düzenleyin" />
**Distribution= Dağıtım,yayma (Yani site hangi bölgeye hitap ediyor onu yazarsınız. Global,Local v.b)
<meta name="Distribution" content="Global" />
Global = Evrensel,Dünya çapında
**Keywords= Anahtar kelimeler (Site içeriği ile ilgili anahtar kelimeleri aralarına virgül koyarak oluşturulan bölüm)
<meta name="keywords" content="2016, wep, profesyonel, paylaşım,full, ındır, indir, progr, program, oyun, goo, seo, ara, wep,google, son, windows, linux, egitim, eğitim, video, dragon, mesaj, 2023 " />
**Revisit-After= Tekrar-Sonra (Arama motorları için kullanılan bir Tag hangi sıklıkta geleceği)
<meta name="revisit-after" content="1 days" />
<meta name="revisit-after" content="4 days" />
NOT: XHTML hatası almamak için Tag ları sonlarını kapatın (<p><p
/> <meta name="" content=""
/>
Linkback:
Meta Tag Kullanımı